مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
سرخط خبرها

خطیب‌زاده: در مذاکرات وین بخشی از پرانتزها پاکسازی شده‌اند| ایران آماده بازگشایی سفارت عربستان است

  • کد خبر: ۹۶۰۸۵
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰
خطیب‌زاده: در مذاکرات وین بخشی از پرانتزها پاکسازی شده‌اند| ایران آماده بازگشایی سفارت عربستان است
سخنگوی وزارت خارجه با بیان این که شاهد بازگشت مجدد مذاکره کنندگان ارشد مذاکرات وین به محل برگزاری مذاکرات هستیم، گفت: در جریان گفت‌وگوها، تاکنون بسیاری از جداول آماده شده است ، ستون های جداول آماده است ، بخشی از پرانتزها پاکسازی شده اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید خطیب‌زاده صبح روز دوشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شده بود در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین روند مذاکرات وین اظهار کرد: مذاکره‌کنندگان ارشد طبق توافق صورت گفته برای انجام مشورت‌ها و همچنین انجام تنفس پس از چند روز گفت‌وگوهای فشرده به پایتخت‌ها بازگشته بودند و اکنون شاهد بازگشت مجدد مذاکره‌کنندگان به وین هستیم. البته در این چند روز جلسات کارشناسی برگزار شده و تمرکز جلسات بر روی چهار متن اصلی در خصوص موضوعات مختلف بوده است.

وی ادامه داد:‌ در راستای گفت‌وگوهایی که تاکنون انجام شده بسیاری از جداول آماده شده است. ستون‌های این جداول نیز آماده است. بخشی از پرانتزها پاکسازی شده‌اند. در مورد ایده‌ها نیز تا حدود بسیار زیادی توافقاتی انجام شده است و در حال تبدیل شدن به جملات و کلمات هستند. البته موضوعات باقی‌مانده،‌موضوعات کلیدی هستند که نیاز به اخذ تصمیمات خاص سیاسی دارد به خصوص از طرف واشنگتن و آن‌ها باید تصمیمات خود را در مورد مسائل باقی‌مانده به خصوص موضوع رفع تحریم‌ها اعلام کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان گفت:‌ اگر این اتفاقات در بازگشت تیم‌های مذاکره‌کنندگان کشورها به وین رخ دهد می‌توان گفت با سرعت خوبی به سمت رسیدن به یک توافق پایدار و قابل اتکا در حال حرکت هستیم.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر اخیر وزیر امور خارجه به پکن و موضوع اجرایی شدن تفاهم 25 ساله بین ایران و چین اظهار کرد:‌ منطق این تفاهم‌نامه ایجاد یک نقشه راه برای همکاری‌های بلندمدت بین ایران و چین و ارتقای روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف به سطح مشارکت جامع راهبردی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در پنج ماه گذشته پس از امضای این تفاهم‌نامه وزارتخانه‌های مختلف مسئول شده‌اند که روی بخش‌های مختلف این تفاهم‌نامه جهت اجرایی کردن آن کار کنند، افزود:‌ این تفاهم‌نامه نیازمند اجرایی شدن بندهای مختلف در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، پارلمانی و... بود که کار جدی احتیاج داشت و همان طور که اشاره شد در پنج ماه گذشته در دولت،‌وزارتخانه‌های مختلف مسئول این شدند که روی قراردادهای مختلف کار کنند و از این زمان این تفاهم‌نامه باید وارد فاز اجرایی و قراردادی می‌شد و با تمرکز ویژه‌ای که دولت گذاشت این اتفاق افتاد.

وی با اشاره به گفت‌وگوهای وزیران امور خارجه ایران و چین در روز جمعه گفت:‌ وزرای خارجه دو کشور بعد از چندین ساعت گفت‌وگوهای تفصیلی در چین تفاهم کردند که مشترکا آغاز اجرایی شدن این تفاهم را اعلام کنند. معاون بانک مرکزی،‌ معاون وزارت نفت و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه نیز در این سفر حضور داشتند و در مورد ابعاد مختلفی که آغاز شده گفت‌وگو و رایزنی داشتند.

خطیب زاده تصریح کرد:‌امیدواریم قراردادهایی که مذاکرات اجرایی شدن آن آغاز شده بتواند افق جدید همکاری‌ها را در روابط راهبردی دو کشور ایران و چین باز کند.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در مورد اظهارات یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه به زودی سفارتخانه‌های ایران و عربستان بازگشایی می‌شوند خطاب به خبرنگار پرسش‌کننده با بیان اینکه مناسبت در مورد این اظهارات از خود نماینده‌ای که این موضوع را مطرح کرده است بپرسید و من اظهارات ایشان را به طور کامل ندیده‌ام،‌ اظهار کرد: آنچه که در حال حاضر مطرح است تمرکز بر آغاز فعالیت نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده است و دیپلمات‌های ما در این زمینه ویزا گرفته‌اند.

وی ادامه داد:‌همان طور که آقای رئیسی رئیس جمهور در اولین مصاحبه مطبوعاتی خود پس از انتخاب‌شان به این سمت اظهار کردند ایران آمادگی گشایش سفارت خود در عربستان را دارد و البته این بستگی به طرف سعودی دارد که چه اقدامات عملی را انجام دهد و ما تمام تمهیدات را خواهیم اندیشید که این مسیر به سمت اجرایی شدن حرکت کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به تازگی ۱۱۰ قانون‌گذار آمریکایی در نامه‌ای به دولت این کشور خواستار این شده‌اند که واشنگتن میز مذاکرات وین را ترک کند، تأکید کرد: سیاست داخلی آمریکا مربوط به خودشان است و ما در مورد سیاست داخلی آمریکا اظهار نظر نمی‌کنیم. ما یک حاکمیت بیشتر در ایالات متحده نمی‌شناسیم و آن هم مسئولیت قطعی آمریکا در عمل به تعهداتش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.

وی افزود: متأسفانه آمریکا تا به امروز گردن‌کشانه از انجام تعهدات ذیل این قطعنامه سر باز زده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اشغال قسمتی از سرزمین‌های سوریه توسط ترکیه و آیا در جریان سفر نماینده سازمان ملل در امور سوریه به تهران در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگویی انجام شده است، گفت:‌ ما بر این موضوع تأکید داریم که حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه باید توسط تمامی کشورها به رسمیت شناخته شود.

وی با اشاره به سازوکار روند آستانه که بین ایران،‌ ترکیه و روسیه وجود دارد، گفت: در چارچوب این روند رایزنی‌ها بین سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در مورد موضوعات مختلف مربوط به سوریه انجام می‌شود.در خصوص موضوعات سخت اختلافی نیز در آن سازوکار گفت‌وگوهای خود را چه به صورت دوجانبه و چندجانبه انجام می‌دهیم.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر رئیس جمهور به روسیه اظهار کرد:‌ سفر آقای رئیسی به روسیه به دعوت رئیس جمهور این کشور صورت می‌گیرد. چندین بار این دعوت انجام شده است. سفر حائز اهمیتی است و در ادامه مسیر سیاست خارجی متوازن دولت سیزدهم انجام می‌شود. طبق برنامه‌ریزی انجام شده آقای رئیسی در این سفر ملاقات و گفت‌وگوی مفصلی با همتای روس خود در مسکو خواهد داشت و رایزنی در حوزه‌های مختلف فرهنگی،‌ سیاسی، اقتصادی،‌تکنولوژی و... در دستور کار این دیدار قرار دارد. البته با توجه به پاندمی کرونا در جهان و روسیه دو طرف در تلاش هستند که رعایت پروتکل‌ها انجام شود.

وی افزود: وزارت خارجه نیز طی چند هفته گذشته تیم مشخصی را برای پیگیری مسائل این سفر مأمور کرده است و این تیم رایزنی‌های مختلفی را انجام داده و انشاءالله این سفر به عنوان سفر مهم کاری دستاوردهای خودش را برای دو کشور به همراه داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد برگزاری کارگروه ترتیبات اجرایی در جریان برگزاری مذاکرات وین تصریح کرد:‌ اختلافات مهمی در وین باقی مانده که مهمترین اختلاف سرعت نامناسب حرکت طرف‌های مقابل به ویژه آمریکا در ارائه ابتکارات است. ایران در موضوعات مختلف ابتکارات خوبی داشته است. در موضوعات فنی مذاکرات پیشرفت‌های خوبی داشته است ولی در بحث رفع تحریم‌ها،‌ گفت‌وگوها منوط به تصمیمات سیاسی شده که در طرف مقابل هنوز اتخاذ نشده و معطل مانده است. ابتکاراتی از سوی آن‌ها دیده نمی‌شود و بیشتر شنونده بوده‌اند. ایران در این مدت تلاش کرده ابتکارات خوبی ارائه دهد و براساس این ابتکارات پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

وی همچنین گفت:‌ در مورد جلسات کارگروه‌ها نیز براساس نیازی که ایجاد می‌شود جلسات برگزار می‌شود و در هر چهار متن نیاز به جلسات و گفت‌وگوهایی داشته‌ایم که البته در برخی از موضوعات این جلسات کمتر برگزار شده است.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سوالی در مورد سفر اخیر وزیر امور خارجه به کشورهای عمان و قطر و نوع نگاه ایران به ترتیبات  منطقه‌ای و سرنوشت ابتکاراتی که ایران تاکنون در این زمینه ارائه کرده است، گفت: موضوع همسایه‌گرایی و حسن همسایگی به عنوان سیاست قطعی دولت موضوعی است که طی چند ماه گذشته در فرمول‌های مختلف پیگیری شده و گفت‌وگوهایی انجام شده است. در حوزه خلیج فارس شاهد سفرهای وزیر خارجه کشور به تعدادی از این کشورها بوده‌ایم. گفت‌وگوهای تلفنی و رایزنی‌هایی انجام شده است. شاهد سفر برخی از مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای منطقه به ایران بوده‌ایم و همه این اقدامات در راستای ایجاد ترتیبات فراگیر در این منطقه به صورت چندجانبه بوده است. البته این ترتیبات فراگیر در حوزه خلیج فارس به عنوان قدم اول و هدف‌گذاری هشت کشور حوزه خلیج فارس است و برادران در برخی از کشورها پیشنهاداتی داشتند که این ترتیبات بتواند به مناطق پیرامونی و شامات گسترش پیدا کند. از جمله دوستان در عراق و همان طور که پیش از این گفته شد ما از هر گونه ترتیبات درون‌زا که توسط کشورهای منطقه مطرح و پیگیری شود حمایت کرده و می‌کنیم.

وی افزود: حصول چنین تصمیمات منطقه‌ای و فراگیر در ملاقات و رایزنی‌های صورت گرفته بحث شده از جمله احترام به حاکمیت کشورها،‌جلوگیری از فرایندهایی که به دخالت بیانجامد. عدم تجاوز، به رسمیت شناختن خطوط قرمز و همچنین درخواست‌های ملی.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مورد مذاکرات وین و همچنین  برخی از ددلاین هایی که در مورد زمان باقی مانده برای رسیدن به توافق مطرح می‌شود،‌ گفت:‌ما به وزیر امور خارجه آمریکا توصیه می‌کنیم که تمام تلاش خود را به کار بگیرد که پلان A به نتیجه برسد فکر می‌کنم پلن B برای هیچ کشوری جذابیت ندارد و وزیر خارجه آمریکا بهتر از هر کسی می‌داند که هر کشوری برای خودش پلن B دارد و شاید پلن B ایران برای آن‌ها جذابیت نداشته باشد.

وی ادامه داد:‌در مورد برخی از ددلاین‌ها و ضرب‌الاجل‌های ساختگی نیز باید عرض کنم رئیس جمهور فعلی آمریکا، تیم سیاست خارجی این کشور و مذاکره‌کنندگان در این کشور می‌دانند که اگر امروز برجام زنده است این موضوع به خاطر ایران است نه آمریکایی که از برجام خارج شد و تمام تلاشش را انجام داد که برجام را از بین ببرد.

خطیب‌زاده افزود: اگر آن‌ها دچار فراموشی هستند نظام بین‌الملل دچار فراموشی نیست و ما متأسفانه همچنان شاهد پیگیری مسیر اشتباهی هستیم که آن‌ها در گذشته طی کرده‌اند. بهتر است آن‌ها از مسیری که رفته‌اند برگردند. مادامی که در رفتار آن‌ها تغییر نبینیم نمی‌توانیم بگوییم به نقطه‌ای رسیده‌ایم که توافق پایدار و قابل اتکا در دسترس ما است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->